kudu tungkul siga pare ,ulah ngentrung siga lodong kosong

ThumbnailAssalamu'alaikum wr.wb. sampurasun wilujeng enjing majeng ka siang sadayana ,mudah mudahan we nya aya dina ginanjar kawilujengan. Aya paribasa lodong kosong ngeuntrung sora na. Eta hiji babasa an nu geus teu bireuk di urang. Tapi kadang-kadang teu karasa ngaraksuk ka diri urang. Lamun geus datang mangsa na panyakit nu model kitu Sok maksa kana kahayang nu teu bisa ge di bisa-bisa. Omongan alim... [Baca selengkapnya]

Pasipatan Jalma (Sipat Manusia)

Thumbnail                                                Assalamu'alaikum wr.wb. sampurasun  wilujeng wengi baraya mwb ,saha nu apal sipat-sipat jalma ? sok ngacung . Pasipatan jalma aya dua rupa, nyaeta sipat hade jeung sipat goreng... A. PASIPATAN JALMA NU HADE: 01. Getol = upama digawe henteu loba ngareureuh, budak sakola... [Baca selengkapnya]

Bangbung Hideung (kumbang hitam) | Hewan

ThumbnailAssalamu'alaikum wr.wb. Wilujeng sumping wilujeng wengi . Kumaha daramang ..?? Kabar nya gimana ?? Alhamduliilah ya masih di berikan sehat jiwa dan raga, Kebetulan ini malam jum'at saya sebagai admin saung sunda dan 100% orang sunda. sebelumnya saya ingin bertanya sekaligus memberikan informasi yang benar mengenai sosok mahluk hidup yaitu serangga yang bernama ''kumbang hitam'' atau menurut orang sunda ''bangbung/bambung hideung'' berdasar... [Baca selengkapnya]

Jambu Madu | Buah

ThumbnailAssalaamu'alaykum wr.wb sebelum nya saya mengucapkan selamat hari raya idul adha, selanjutnya mari kita melihat ke alam yang begitu sempurna akan keindahan nya. Kebetulan saya ingin membahas tentang alam yaitu dengan media tanaman. ''MADU DALAM KELAMBU'' contoh gambar: jambu madu deli di kelambu/jaring Bractocera dorsalis ,mengancam jambu madu. Solusi nya: berlindung di balik kelambu. Sosok kecil berampak besar. Itulah lalat buah Bractocera dorsalis momok utama para... [Baca selengkapnya]

Ngaguar lambar carita | puisi sunda

"Ngaguar Lambar Carita"

Ngaguar lambar carita
Rupa lampah reka peta
Katunda mangsa harita
Mangsa Dua rasa cumarita

Lambar heubeul katineung
Galeuh maneuh kadeudeuh
Nu harita meungkeut pageuh
Kiwari mimiti leuseuh

Reka kayas pulas koneas
Cidra ninggal kawaas
Asih pamit nilar kawelas
Hariring angin estu ngahelas

Dangiang waditra ilang komara
Kentring dangding tembang tunggara
Dadali manting nambahan lara
Marengan lambaran carita nu ilang ngajomantara.

Baturraden,22-08-2015.
Nn~

Bengras langit pasosore | puisi sunda

"Bengras Langit Pasosore"

Bengras langit pasosore
Nganteur tineung dua hate
Mega bodas ayang ayangan
Ngumbar tresna nu duaan
Papendak nu panungtungan
Nganteur deudeuh seja miang

Pageuh meungkeut rema tangan
Usap nyaah panineungan
Teuteup geugeut beuki anteub
Teu inggis patepang raray
Ngusap damis miwah raray

Ku ambung pinuh kagandrung
Teu nyangka rek panungtungan
Sore kairid ku peuting
Kalangkang ilang laratan
Kanyaah leungiteun cukang
Ngalakay pucuk harepan.

Subang, 31.08.2015
N,Via~

silih talang tulungan

ThumbnailAssalaamu'alaykum wr.wb Wilujeng weungi,kumaha daramang ? ,syukur pami damang mah..euhh meni sono pisan ka ieu blog,meni karak di to'ong deui hehe. Yuh ah ka sasama umat sing akur dulur dmana wae ayana. sumber gambar: dudenfarid.wordpress.com sikap duduluran lain ngan ukur ngarupakeun ajaran wungkul tapi perlu di bukti keun dina kahirupan sapopoe,nepi katingali kumaha raketna papada urang tur silih rojong jeung silih talingakeun kudu ngarupakeun... [Baca selengkapnya]

Tong Isin Nyarios Sunda

ThumbnailAssalaamu'alaykum wr.wb wilujeng enjing majeng ka siang Ningali mangsa ayeuna Loba pisan jalma-jalma Anu poho kana Basa Utamina Basa Sunda Éta téh pan lemah cai Anu kudu dipupusti Nyata ku Urang sadaya Anu ngaku Urang Sunda. Ngamumulé basa sunda lain hartina urang kudu sagala apal kana sajarah sunda jeung kana undak unduk basa waé nu tangtosna mah kalakuan urang sunda ulah tepiken ka... [Baca selengkapnya]